четверг, 14 сентября 2017 г.

Українці готуються до зими: за тиждень залучено понад 115 млн грн "теплих кредитів"

ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО З ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ ТА ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ УКРАЇНИ

Перед початком опалювального сезону все більше родин долучається до енергоефективних заходів, у тому числі за підтримки держави. Так, за тиждень Урядовою програмою «теплих кредитів» скористалося ще близько 5 тисяч родин на суму 115,3 млн гривень.

Найбільшу суму коштів – 107 млн грн – видано 4,5 тис. родин, які утеплюють індивідуальне житло.


Більше 4 млн грн «теплих кредитів» взяли 172 домогосподарства, щоб встановити твердопаливні котли і заощадити на споживанні газу.

Ще 4,5 млн грн отримали 23 ОСББ та ЖБК на утеплення багатоповерхівок.
«Результати моніторингу програми доводять, що впродовж всього часу програми всі три її напрями користуються попитом. Кожна родина враховує свої потреби, аналізує доцільність проведення різних енергоефективних заходів. Прикладами для багатьох є ті родини, які  скористалися програмою і вже в рази менше сплачують за комунальні послуги, особливо в опалювальний період», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
За його словами, найбільший ефект на комунальні платіжки дає комплексна термомодернізація будинку. Чимало ОСББ, які наважалися на це, вдвічі і навіть втричі зменшили рахунки за опалення.

Нагадаємо, що з початку дії програми «теплих кредитів» її учасниками стали понад 330 тис. родин, які залучили на енергоефективні заходи 4,5 млрд гривень.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...